ShoutMix chat widget

Friday

Gambar famili

Kebanyakkan blog... yang aku singgah membaca... ataupun diterjah... semua pakat letak gambar famili... hasil tangkap dipagi syawal....

Tak kira la... blogger laki ke pompuan... masing -masing berposing sopan ngan famili memasing...


Tapi aku... huhuhukkk.... tak ada.. sedih nyer... famili aku ni pelik sikit.... sebut jer kamera... nak tangkap gambaq... semua cabut...

Kirim salam jer... kalu nak susun kerusi... lepas tu posing cantik-cantik... 1.. 2.. 3.. ciss... kalu dapat tangkap pun... dah ditutup nyer muka... hampehhh... nak kata tak da batang idung.. mustahil...sebab semua ada lubang idung.. perfect lagik...


Yang paling susah tangkap gambaq... emmm... tentu la.. ayah aku.... tak tahu kenapa dier segan sangat ngan kamera ni... nak kata tak hensem.... tak patut la pulak... kalu tak.. bisa kah emak aku boleh berkenan... sampai beranak pinak....


Bila aku kobek-kobek.. album lama tu... memang tak banyak gambar ayah... masa muda-muda dulu pun... mak cakap susah nak ajak pi tangkap gambaq... jenuh duk kecek... pujuk-pujuk...baru dapat...memang tak sepak tin tul ayah aku ni...


Paling ummm pun... masa tangkap gambar kak long grad... tapi tak leh kata gambar famili... sebab yang ada cuma 4 orang jer... mak, ayah, kak long dan aku... adik beradik lain tak datang time tu...

Kalu nak gambar famili yang perfect.. terpaksa la buat gambar cantum-cantum... macam-macam pulakk..

Jadik terpaksa aku pinjam... gambaq famili ni... ayah aku.. tentulah.. si lion.. king of the jungle.. lain-lain ahli keluarga... sendiri imagin kan lah....



Gambar ehsan dari Abg Gogel

10 comments:

Ungku Nor said...

awak yang dok belah mana lak??
;p

ezo said...

muahahaa..
napa cam sama je style ayah eida dengan mak ezo?
mak ezo pun x suke bergamba2 ni..

kalau ada orang nak amik gmbr je, cepat2 die pandang tempat lain atau cover muka dgn tgn...
tak tau kenapa..
pemalu kot...hahahah

btw, gambar famili bwh tu cool gile..
:D

myzatulHanim said...

haha..
cool beb gmbr fmly..
huhu..

lain plk ngn fmly anim..
gile posing!
adik bradik anim smua glr camra!
pengaruh dr kakak nye yg bnama hanim lah!
hahah!

su said...

hehe...family raja di jungle!

jgn sedeh2 k...nanti lain tahun terbuka ati ayah n family bergambar sama...

Eida said...

ungku nor
mana2 pun tak pa.. janji bukan si lion... semua ni hebat2 belaka..

ezo
hahahaa... amacam... susahkan nak memahami perasaan mereka... entah apa yang mereka segankan.... sedangkan utk keluarga sendiri...

myzatulhanim
dengan bangga berposing... sebaba rasa diri hebat...

Su
Insyaallah... tahun depan... try pujuk... kalu boleh nak set boria samak..

Mohd Kamal said...

comey nyer gambaq famili..
nape x pinjam je gambaq jiran sebelah umah je..
gurau² je.. jgn mare!!

Eida said...

mohd kamal
hahahaa.. lawakk..
jiran kat belakang umah tu.. tua sangat... tak sesuai ! dah tu tak cukup keahlian pulak..

sweethOneY said...

haha
adoila..sabar je la :P

@LiYaNNuaR said...

garangnya kome semuaaa... takut eden... kang kena ngapppp pulak! ha ha ha

Eida said...

sweethoney
hahahaa... famili paling ganazz..

@LiYaNNuaR
hahahaa...jangan ada sapa2 yg berani mencabar.. memang sah kena ngapp