ShoutMix chat widget

Monday

Aku raya blog pun raya

Raya sakan... ngan blog aku sekali... malas tul nak update.... 

sengal pulak jari ni.... nak mengetuk keyboard.. lama sangat bercuti... 

otak pun dah lemau.. banyak sangat makan.. macam2 ada... 

Nak citer pasal raya pun malas.. tak de apa yang best... sambut secara sederhana...

yang pasti.. semua kaum keluarga dapat berkumpul pada raya kali ni... alhamdulillah...

tapi yang aku suka... last puasa... semua adik beradik aku berkumpul... pakat-pakat... memasak 

kat dapur... masing -masing ada tugas tersendiri... sambil tu... boleh bersembang... gelak-gelak...

bergurau-senda... memang suasana riuh kat dapur... maklum la.. setahun sekali... ruang dapur

jadi sesak... 

Kak long ngan redang... kak ngah ngan kari daging... aku ngan adik2.. sibuk ngan satey dan 

ayam percik... mak pulak... ngan ketupat daun palas.... kaum lelaki relek sepenuh nyer.. bertuah 

betul mereka tu...

Untuk photo.. kali ni.. boleh pulak aku terlupa nak snap gambar ketupat mak aku... serta redang 

dan kari yang marbeles tu.. otak raya punya pasal...



9 comments:

moralle said...

kalau dah lama tak update macam malas pulak kan, tapi tetap gak nak update :)

Ungku Nor said...

akak paling tak ske buat open house sbb buat utk sedara-mara laki, kita la yang lintang pukang kat dapur.
buat utk sedara mara kita, tetap muka kita gak yg lintang pukang kat dapur.

nak borak dgn guest pun takdan.
menyampah betol..

Mohd Kamal said...

abg dh balik..
cuti kena potong!! nk update blog kena tggu mggu dpan la.. bz ngn jemputan open house.

Rashid said...

sibuknyer orang perempuan kan..lelaki cam tuler. mereka kan master mind punya orang..banyak fikir sana fikir sini. Bila sedang fikir tak leh banyak gerak. kena duduk diam je. hehe.

Eida said...

moralle
betul tu... sangat setuju..

ungku nor
kalu buat open house.. memang sibuk memanjang.. dari memasak sampai la mengemas... semua kena buat.. letih tok sah cakap... jadik mak suruh open house kat sanak saudara jer.... open kecik2 jer...

mohd kamal
syukur selamat sampai... nanti kalu pi open house.. makan jgn tak hingat dunia lak... kesihatan mau jaga jugak... nanti merana sorang..
kslu dah update.. sy pi jengok noo..

rashid
tu yang buat sy jeles kat depa ni... gelak2 bagaikan...sungguh relek...

iNi DunIakU said...

samela kite akk oii...

rasa mlas sgt nk update..

jari trsa kebas je...

*sigh*

~Eila @ Along~ said...

eida...sekali dah mengadap blog..rase malas nak stop..sekali dah tinggal blog..malas plak nak menaip eh..gitula...kite..sekali dah cuti panjang..malasnya nak keje kan..hehe

etomyam said...

steady kak, very steady

ezo said...

aah la eida..
dah rasa lemau gile ni..
macam banyak benda nak cite tp otak jem plak nak cari perkataan..
huhu..