ShoutMix chat widget

Saturday

Dua mangkuk

Aku dalam proses nak menambahkan lemak kat badan.... jangan pelik... tapi itu hakikat nyer... Tak suka, sebab aku nampak kurus sangat... seksa mata memandang... nampak tulang jer!


Bayangkan.. aku mempunyai ketinggian 162 cm dan berat 43kg... tak sesuaikan... terlalu kurus... ditambah lak ngan bentuk tulang yang kecik.... Menyampah bila time nak cari seluar jean... susah nak dapat saiz 25- 26 .... baju pun begitu jugak... baju body memang rejek... tak sesuai...


Kak ngah panggil aku cam bini popeye... aku pulak panggil dier cam yang suka makan burger ngan mata tertutup... lepas tu gaduh.. lawan duk mengata.. macam itu macam ini... biasalah aku memang tak ngam ngan kak ngah! Aku ngam ngan Kak long... tapi yang hampehh nyer.. kak long ni suka korek duit tabung aku.... ambik kesempatan!


Tapi bab makan aku laju... walaupun makan slow... Bukti nyer... ni aku baru balik dari melantak 2 mangkuk mee...

Mula-mula aku oder mee tom yam... tapi yang sampai nyer bihun tom yam... 2 minit kemudian.. datang pelayan ngan semangkuk mee tom yam.. tersilap hantar kata nyer! Mujur cepat... nyaris nak ngap dah... sebab aku tak perasan... lampu samar-samat jer...


sempat lagi ambik gambar... salah hantar


Makan mee tom yam memang tak kenyang... banyak serai dari mee... baik letak nama mee serai tom yam...


Ngan bangga.. aku oder semangkuk lagi... kali ni, mee sup pulak... baru rasa kenyang... kos 2 mangkuk 10 inggit... kecik benar nilai duit ni... 10 inggit baru buleh kenyangkan perut aku yang bersaiz S ...



Ni buleh dikira sebagai makan sahur la..

6 comments:

Mohd Hafifi said...

Amboi..sampai 2 mangkuk skli..tak sakit perut ke makan byk2 nih..

moralle said...

wah hebat lah u sis, both the mee looks superlicious jugak, kat sini kalau Tom Yam pun penuh ngan serai, should call it serai tom yam kan :)

Eida said...

mohd hafifi
hahahaa... mujur la tak sakit... kalu tak.. tobat nyesal... ikut nafsu sgt...

moralle
emm.. betul tu... gamak nyer kena tukar nama.. baru betul... tak la konpius, bila tengok ghupa mee tu...

13may said...

takpa...raya nanti buat marathon...
pi makan bky2 kat umah hang...

errr...tamau ajak aku raya kat umah hang ka???

ngeh ngeh ngeh >:)

Selamat Hari Raya!

:)

aku tempek kad hang kat sini:
http://13maysakitkepala.blogspot.com/2008/09/91.html

SHIMI said...

La, Pasal apa 2 mangkuk jer.

ezo said...

erk..2 mangkuk sekali telan..
syabas2...

nasib baik kenyang kan..
kalau tak kenyang jugak, kena makan satu periuk tomyam la jawabnya..
haha