ShoutMix chat widget

Saturday

Nikon COOLPIX S700 12.1Megapixels

Photo dalam blog ini di ambil menggunakan Nikon COOLPIX S700 12.1Megapixels... gadget yang paling aku sayang... menemani aku tidak kira waktu dan dimana jua...







Berkat aku menabung sehari se inggit... bak kata pepatah sikit-sikit, lama-lama jadi bukit... tapi kena la banyak bersabar, baru dapat hasil....




Baru saja dibeli.. dalam bulan Julai. Di The Mines Shopping Seri Kembangan kat kedai kamera Bintang Maju... Tawar punya tawar... last harga dapat 950 inggit set lengkap + cover dan tripod. Kalau pandai tawar lagi... mungkin dapat harga yang lagi murah!




Terdapat pelbagai mode mengikut kesesuaian dan keadaan. Dapat menghasilkan photo yang cantik dan berkualiti mengikut kepakaran menggunakan nyer.... aku masih lagi mencuba dan mencuba...




Sejak ada kamera ni, aku mula berblog... sebab terlalu teruja dengan kehebatan nyer... semangat berkobar-kobar! Sehingga merancang nak keluar tengok tembakan bunga api pada malam merdeka ni... yang sebelum2 ni tak pernah pegi tengok, hanya dengar dari rumah dan tengok dalam tv saja... last2 dapat tahu, tahun ni tak de tembakkan bunga api...




Sungguh frust! Tak dapat aku menguji kehebatan kamera ni... siapa yang bersalah dalam hal ni? mereka dan keluarga mereka!


3 comments:

Mohd Kamal said...

Best gak kamera ni. Bole amik gambar sendiri..Jgn risau kalau tak leh amik gambar bunga api masa merdeka ni. Raya dah nak dekat. Jgn kata bunga api, mercun & meriam pun bole amik..

Rashid said...

jangan lupa bila dah rakam tu masukkan dlm blog ni ya.. boleh tumpang tgk gak. hehe

Eida said...

mohd kamal
betul tu...
ideal bagos tu!

rashid
sudah semesti nyer!
boleh apa salah nyer!