ShoutMix chat widget

Wednesday

Makan malam ala western

Keluar makan malam bersama member..
Tempat pilihan adalah .. emm .. putarjaya .. ehh.. Putrajaya..
Kat medan makan presint 9.. berhadapan klinik serta kolam renang..
Sebenarnya aku jarang sangat makan kat area ni..
Sebab.. mengikut anak tekak aku.. banyak yang tak sedap..
Bagi aku la.. Bagi korang mungkin sedap!
Cam kat Warisan.. memang anak tekak aku kata out!
Medan makan presint 8.. pun anak tekak aku kata out!
Dan banyak la.... kawasan yang sewaktu dengannya..
Tapi tak dapat dinafikan.. keadaan kedai memang ada standad..
Tapi kalu dah tak sedap.. tak guna jugak..
Pendek kata perlu la seimbang.. tak gitu..
Sedap dimata jugak sedap diperut.. baru berbaloi!

Tapi semalam saja nak try kat presint 9 tu..
Kesimpulannya.. tidak menghampakan..
Orang pun ramai yang makan kat situ..
Silap haribulan terpaksa parking jauh..
Sebab parking dekat dah penuh..

Sebelum keluar tu..
Memang merancang nak makan ala western..
Mujur lah ada ... jadi terus jer oder..

Ini makanan aku.. Lamb chop.. 
Okey .. sedap.. daging tak keras sangat..
Kira sederhana.. ada lembut.. ada liat..
Tapi jangan risau.. 
Kalau potong .. grenti tak terpelanting dari pinggan..
Gravy sos dier.. emmm.. sedap.. tidak masin.. 
Itu yang membuatkan aku suka..



Ini pulak Lamb shank...
Yang di oder oleh sorang member...





Dan 2 orang member lagik..
Oder fish n chips



Minuman.. emm.. balik minum kat umah...
kan dekat jer tu..
acah jer.. minum.. tentu la fresh oren..
Menu gerai lain tak tahu.. macam mana..
Mungkin lain kali boleh datang lagik!

PS: Emm.. kat situ tak ada ghimau la..


8 comments:

@LiYaNNuaR said...

hmm... not bad... hohoho... meri kismisssss... x windu kat ghimau kah???

jane said...

salam ieda...

nampak sedap ajer mata kita tengok!
ghimau dah coti kismes la ida...tu x ada tu, balik kg.

kujie said...

lamanya tak mkn western2 gini..lum jumpa tempat yg berkenan si tekak kat area sini...maklum le kt ulu selangor tuuu....

alia said...

wa...terliur la plak...

mommy otai said...

lmbt la kua chatbox itu eida..sila amik kad dari farah yekk..amik tau

RieNa.YuMi said...

kat sri teja ke nih?

sarutobi said...

eeee... mkanan pelik2... hux3... xde sjewr...

pEnNa said...

cedapppppp sggh!
;)