ShoutMix chat widget

Tuesday

Letih mandi kucing

Petang ni tak pasal-pasal kena mandikan kucing... mana tak nyer, dier pi gaduh sampai masuk dalam longkang... habis satu badan kotor.. busuk tak payah cakap la... macam kucing longkang, nak pegang pun aku geli...

Lepas tu nak masuk lepak dalam umah... cari tempat bagos pulak! Atas tilam la pulak... hampeh punya kucing!

Jadi sebelum aku kena bising... kena la bagi kucing tu mandi...

Teruk jugak la nak mandi kucing ni... punya la takut kat air... hampir nak kena cakar...

Dekat habis satu botol sabun la jugak... syampo pun taruk sama... mengelupur giler kucing tu... bapak la teruk nak pegang kucing jantan ni... mujur la adik aku tolong sama pegang.. nak-nak time mandi tu, hujan pulak... hah mengelupur sejuk la...

Tak sempat lak nak ambil gambar.. bateri kamera tengah cas!

Selesai mandi pi lap segala nyer... beres satu kejo.

Letih...... rasa nak baring jer... tapi kena tolong masak la pulak....... hai sungguh letih...

Tapi masak yang simple jer... nasib baik family aku jenis yang tak cerewet pasal bab makan ni... bersyukur la dengan rezeki yang ada.

Tapi kalau makan kat luar, mesti la kena sedap .. letih nak membayar!

1 comment:

Mohd Kamal said...

hehe.. perkataan yang famous kt sini.. baring & makan!! selamat menahan diri dari lapar & dahaga..!!